נוגדי חמצון

באופן מופשט (מאוד) ומבלי להיכנס להרצאה בכימיה, נוגדי חמצון מנטרלים השפעה של רדיקלים חופשיים בגופנו– אטומים/מולקולות לא יציבים- ששואפים להיות שלמים ויציבים ולכן הורסים תאים בריאים בגופנו ומעודדים מחלות. 

איך זה קשור לגופנו? בגוף יש רדיקלים חופשיים, הנוצרים כתוצאה מזיהום אוויר, עישון, קרינה, דלקות, מתח, חמצון שמן.

למה הרדיקלים החופשיים רעים לנו? הם גורמים למחלות רבות כמו הסתיידות עורקים, שבץ, ניוון תאים במוח ובגוף, תהליכי הזדקנות, מחלות לב, סרטן, אי סדר עיצבי. מה עושים כנגד זה? נוגדי חמצון! (אנטיאוקסידנטים). כאשר אנו אוכלים מזונות שמכילים נוגדי חמצון אנו מונעים את הפעולה של הרדיקל החופשי (הוא נהיה שלם ויציב כתוצאה מכך), ובכך מגנים על התאים בגופנו.

יש רמות יעילות שונות בין נוגדי החמצון- חזקים יותר או פחות, כאשר כולם ממזונות מהצומח, מדובר בפירות וירקות, קטניות, אגוזים, דגנים. ככל שהצבע כהה יותר- רמת נוגד החמצון גבוהה יותר. ולכן צבעים כהים על אף שלרוב מרים, הם חשובים ובריאים. לדוגמא: ירוק כהה כמו שיערות הברוקולי, אורוגולה, כרוב סגול, הקליפה של החציל, תרד, אורז בר (שהוא בצבע כהה).