הרזייה, ציפורניים חזקות, איזון בלוטת התריס ועוד- באמצעות חלבונים

כל חלבון מורכב מחומצות אמינו. תזונה ללא חלבון תגרום לנשירת שיער, עייפות, עור יבש, זיהומים, איבוד מסת שריר, הפרעות בשינה, פגיעה הורמונלית, מערכת עיכול לקויה, פגיעה בכבד, תפקוד מיני ירוד ועוד. מנגד, גם תזונה של עודף חלבון היא לא בריאה, ועלולה להביא לעומס על הכליות. כיום יש  תוספי תזונה של חומצות אמינו ספציפיות, כי כל אחת משרתת מטרה מסוימת ויכולה להשפיעה משמעותית על הבריאות שלנו. בכך, אם יש מחסור והתזונה לא מספקת או שרוצים להשיג מטרה מסוימת ולתת עליה דגש – ניתן לעשות זאת בקלות, וללא צורך בתרופה!

אלו חומצות האמינו שלדעתי מועילות במיוחד למצבים שונים, וטוב לדעת שגם האופציות האלו קיימות:

BCAA- מועילה להתאוששות מהירה של שריר לאחר אימון. מצויה בחלבונים מלאים (בדר"כ מהחי -דגים, בשר, בייצים) ובקטניות- תורמוס, סויה, שעועית, חומוס, פול ואפונה.

ליזין- מועילה בחיסול וירוסים (בעיקר הרפס), מסייעת לספיגת הסידן בעצמות. מצויה בחלבונים מלאים, קטניות (בעיקר סויה).

תריאונין- מהווה חומר גלם לייצור קולגן ולכן מועילה לעור, ציפורניים. מצויה בחלבון מהחי, וקטניות.

מתיונין- מסייעת בטיפול בכבד שומני או טריגליצדיריים גבוהים. מצויה במזון מהחי כמו בשר, דגים, וגם בקטניות וגרעינים.

פנילאלנין- מייצרת אנרגיה, מוטיבציה, מסייעת במיגרנות, מדכאת תאבון שנקשר לאכילה ריגשית. מצויה במזון מהחי כמו בשר, דגים, עוף. בנוסף בקטניות- פולי סויה, עדשים, שעועית, חומוס פול ואפונה.

טריפטופן- חומצת אמינו שהיא גם חומר גלם לייצור הסרטונין (השפעה על מצב רוח ותחושת אושר), במחסור נראה דיכאון. מצויה באופן עשיר ביותר בעוף הודו, ומהצומח בבננות, תמרים, גרעינים וקטניות.

ציסטאין- מסייעת בניקוי רעלים בכבד, מועילה למיטוכונדריה (אנרגיה תאית), מועילה בסילוק ופינוי ליחה מהגוף, מהווה חומר גלם בייצור קולגן בגוף ולכן גם מועילה לחוזק השיער והציפורניים. מצויה בירקות כמו בצל, ברוקולי, פלפלים, ועופות.

גליצין- מועיל לבעיות שינה, להרגעה, משמשת כמוליך עיצבי, מרגיעה שרירים. מצויה במזון מהחי, ופולי סויה.

קרניטין-  מועילה בשריפת שומן, פירוק שומן והפיכתו לאנרגיה. מומלץ לחיטוב ולהורדת אחוזי שומן. מצויה באבוקדו, אספרגוס, חיטה מלאה, ובשר.

טירוזין- חומר גלם ליצירת הורמוני בלוטת התריס, מחסור בה עלול להיות אחת מהסיבות לתת פעילות של הבלוטה. מצויה במזונות עתירי חלבון כמו סויה, עוף והודו, אבוקדו, זרעים.