אלרגיה סודית בגוף ששווה לגלות

ישנם מזונות שנחשבים ל'אלרגנים'- בעלי פוטנציאל ביצירת אלרגיה בגוף, וחשוב בעיני לדעת מה הם על מנת שנשים לב האם אנו חשים לא טוב כתוצאה מאחת המזונות האלו. מהם התסמינים?  אלרגיה למזון מסוים יוצרת בגוף (ע"י מערכת החיסון) תגובה בלתי רצויה לחלבונים המצויים בפריט המזון. סימפטומים כוללים גירוד בעור, נפיחות בעור, בחילות, הקאות, שלשולים, קשיי נשימה או תגובה אלרגית קשה. המזונות האלרגנים הנפוצים ביותר הם חלב, אגוזים, בוטנים, ביצים, דגים, חיטה וסויה. כמו כן במוצרי קוסמטיקה וטיפוח אישי.

מה מתרחש בתגובה אלרגית? מערכת החיסון מגיבה 'באופן מוגזם' ובתגובתיות יתר לגורם זר שלא באמת מהווה איום לגוף. ישנם רכיבים מסוימים היוצרים תגובתיות שכזאת, ואז הגוף מפתח נוגדנים שיפעלו נגדם כאשר 'פולשים' לגוף (כשאנו צורכים אותם במזון)- וככה חלה תגובה אלרגית.

תגובה אלרגית יכולה לבוא לידי ביטוי באופן מיידי או מושהה. תגובה מיידית יכולה להיות קלה כמו גירוי קל, או חמורה ומסוכנת. תגובה אלרגית מושהית מופיעה כמה שעות עד כמה ימים לאחר חשיפה לאלרגן ולכן קשה ביותר לזיהוי, בדר"כ יוצרת תסמינים כרוניים מתמשכים ואי נוחות בלתי מוגדרת בגוף, ולכן חשוב להיות מודעים לאלרגנים במידה וחשים חוסר נוחות כללית.

במקרים בהם הגורם האלרגני הוא סביבתי ולא מתאפשר להרחיק אותו מאורח החיים, יש לחזק את מערכת החיסונית של הגוף על מנת לקטין את התגובה האלרגית, ולמנוע תגובתיות יתר. מזונות המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית הם תפוח, בצל, אומגה 3 – דגי ים כמו סלמון, הרינג, מקרל, זרעי פשתן ואגוזי מלך. בנוסף צריכה של ויטמין C  למשל בפלפל אדום, עלים ירוקים ופירות הדר. מומלץ גם לצרוך סיבים תזונתיים המועילים בפינוי פסולת מהגוף והפחתת עומס על מערכת החיסון כמו דגנים מלאים, קטניות, שיבולת שועל.

כדאי להימנע ממזונות שמחלישים את מערכת העיכול ומערכת החיסון ומעודדים הליכים דלקתיים כמו פחמימות פשוטות לדוגמא קמח לבן וסוכר, חלב ומוצריו, שומנים רווים וחלבון מהחי כי מכיל חומרים מזהמים, מזונות תעשייתיים ומעובדים, אלכוהול ועישון שגם מחלישים את מערכת החיסון.